Selectadrive Utrecht lesplan

Je rijbewijs halen wordt makkelijker met Selectadrive

Lesmethodiek

Je rijbewijs halen? Dat kan gemakkelijk volgens onze lesmethodiek! De leerling bij onze verkeersschool Selectadrive Utrecht zodanig opleiden dat hij vlot, veilig en zelfstandig aan het drukke en snelle verkeer kan deelnemen, daar mikt de lesmethodiek op. In 4 modules werk je aan het behalen van je rijbewijs. Elke module is weer uitgewerkt in een aantal deelonderwerpen. Op de instructiekaart wordt na elke rijles bijgehouden welke onderwerpen aan de orde geweest zijn en tot op welk niveau ze beheerst worden.
De eerste module is helemaal gericht op het beheersen van het voertuig. Sturen, gas geven, remmen, schakelen worden aangeleerd tot het niveau dat deze handelingen volledig geautomatiseerd zijn. Dat wil zeggen dat de leerling bij het naderen van verschillende verkeerssituaties zelfstandig alle technische handelingen verricht die nodig zijn om veilig te kunnen rijden.
In de tweede module wordt verder gewerkt aan de beheersing van het voertuig, maar ook de kijktechniek komt er dan heel erg veel bij. Dat allemaal gebeurt ook door het leren van de bijzondere verrichtingen. Tevens wordt in eenvoudige verkeerssituaties gewerkt aan het veilig oversteken van kruispunten, het veilig afslaan naar links en rechts. In deze module is kennis van de theorie al aan de orde. Vandaar dat we leerlingen aanraden het theorie-examen zo snel mogelijk te halen. Liefst voor de aanvang van de rijlessen.

In de derde module worden de verkeerssituaties steeds moeilijker; ingewikkelde kruispunten in drukke verkeersgebieden bijvoorbeeld. Maar ook in- en uitvoegen op de snelweg, en het berijden van rotondes.

In de laatste module werken we aan de voorbereiding op het examen dat gebeurt vooral door het accent te leggen op het zelfstandig rijden. Met behulp van een navigatiesysteem of met een beperkt aantal aanwijzingen moet de leerling zijn doel weten te bereiken op een veilige en zelfstandige manier.

Lesplan

Het meest gebruikelijke bij ons is een blokuur (120 minuten). Langer is niet zinvol met het oog op de concentratie van de leerling.
Zeker in het begin is het een klus om lang geconcentreerd aan het werk te blijven en te letten op de instructeur, het verkeer, de auto en herkennings- en oriëntatiepunten in de verte.

In de tweede plaats: er zit tussen de rijlessen altijd genoeg tijd voor de verplaatsing naar de volgende leerling. 

Is je interesse gewekt?

Vraag dan hier direct je proefles aan