Rijexamen tips

Rijschool-utrecht-rijangst-rijlessen
Last van rijangst?
16/08/2018
praktijkexamen-tips-rijschool-utrecht
Praktijkexamen
15/11/2018

Rijexamen tips

rijexamen-tips11

Rijexamen tips(11) van Rijschool Utrecht | Selectadrive

Haal gemakkelijk uw rijbewijs met onze rijexamen tips

Bij rijschool Utrecht | Selectadrive leren wij u zelfstandig, veilig en vol zelfvertrouwen autorijden.

Wij helpen onze leerlingen graag net dat beetje extra met gratis rijexamen tips om gemakkelijker uw rijbewijs te halen.

Volg onze 11 rijexamen tips en de kans is groot dat u in één keer slaagt voor het praktijkexamen.

Rijexamen tips(1): Oriënteer uzelf en verdiep u in diverse rijscholen

Bent u op zoek naar een goedkope rijschool? Een rijschool die ervaring heeft met rijangst & faalangst? Een kwalitatieve rijschool met een hoog slagingspercentage? In welk gebied worden de autorijlessen aangeboden?

Dit zijn allerlei vragen die u zichzelf kan stellen voordat u daadwerkelijk een beslissing maakt bij welke rijschool u wilt gaan lessen. Op internet kunt u veel informatie vinden over diverse rijscholen. In vele gevallen staan de prijzen, de slagingspercentages, de lesgebieden en de werktijden vermeld. Doe hier uw voordeel mee en bekijk wat voor u echt belangrijk is!
Neem dan ook rustig de tijd als u besluit op zoek te gaan naar rijscholen.

Rijexamen tips(2): De prijs of toch kwaliteit?

Waar let u op? De prijs of toch de kwaliteit? De prijs-kwaliteitsverhouding is een belangrijk aspect. De rijlessen en eventueel de lespakketten van de rijschool moeten betaalbaar zijn. En de kwaliteit van de rijschool moet ook goed zijn.

Hoe kunt u dan toch een goede keuze maken?

In vele gevallen staan de prijzen van de rijschool op hun website vermeld. De kwaliteit van alle rijscholen in Nederland wordt gemeten door middel van het slagingspercentage.

Wat houdt het slagingspercentage in: De uitslagen van de rijexamens in de afgelopen drie maanden.

Bij rijschool Utrecht | Selectadrive bent u verzekerd van kwalitatieve, leerzame en voordelige rijlessen met gecertificeerde rijinstructeurs.

Rijexamen tips(3): Rijbewijs halen? Denk aan uw budget!

Het halen van uw rijbewijs kost geld. Er is een bepaald budget nodig om uw rijbewijs te kunnen halen. Spaar dus voordat u begint met een rijopleiding. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Bekijk onze tarieven: https://www.selectadrive.nl/tarieven/

Rijexamen tips(4): Houdt rekening met de omgeving van de rijschool

Waar bevindt de rijschool zich? Woont u bijvoorbeeld in Utrecht dan is het belangrijk om een rijschool in omgeving Utrecht te zoeken.

Rijschool Utrecht | Selectadrive geeft rijles in de volgende gebieden: Utrecht, De Bilt, Maarssen, Nieuwegein, Zeist, Bilthoven en de Meern. Ook buiten Utrecht geven wij rijles.

Rijexamen tips(5): Neem genoeg rust voor uw rijexamen

Probeer minimaal 8 uur te slapen voor uw rijexamen. De volgende dag bent u uitgerust, alert en minder zenuwachtig. U bent klaar voor het behalen van je rijbewijs.

Toch erg zenuwachtig? Probeer te ontspannen door middel van bijvoorbeeld:

– Sporten
– Filmpje kijken
– Hobby uitoefenen

Rijexamen tips(6): Ontbijt goed!

Het is belangrijk om voor het rijexamen goed te ontbijten. Een goed ontbijt voor het rijexamen zorgt voor voordelen:

– Uw hersenen worden geactiveerd
– u bent minder zenuwachtig
– u reageert sneller en alerter

Rijexamen tips(7): Plan een rijexamen vroeg in de ochtend (Rond 10:00 uur)

Probeer uw rijexamen in te plannen rond 10:00 ‘s ochtends. Waarom? Dit is na de spits. Tijdens de spits kan het erg druk zijn waardoor u meer fouten kunt maken en uiteindelijk uw rijbewijs niet haalt. Na de spits is de kans groter dat u slaagt. Het is rustig en er is minder verkeer. U hoeft ook niet de hele dag te stressen en zenuwachtig te zijn.

Rijexamen tips(8): Neem voor uw rijexamen een rijles

Waarom een (laatste) rijles nemen voor uw rijexamen? De rijinstructeur kan nog even alle punten doornemen en de laatste tips & tricks geven. U bent op die manier al warmgedraaid en klaar om het rijbewijs te behalen!

Rijexamen tips(9): Wees voorzichtig tijdens uw rijexamen

Rij voorzichtig tijdens uw rijexamen. Gebruik uw spiegels en laat zien dat u de situatie onder controle hebt. De veiligheid van uzelf, de examinator en andere weggebruikers is natuurlijk prioriteit nummer één. Rij veilig & voorzichtig!

– Laat uzelf niet opjagen
– Let op uw snelheid
– Schat de situatie in
– Voorkom afleidingen

Rijexamen tips(10): Wees voorzichtig maar overdrijf het niet!

Ook defensief rijden kan u worden afgerekend. Op een 50-weg moet u tijdens uw examen gewoon 50 kilometer per uur rijden en op een 80-weg moet je 80 kilometer rijden. Rijd dus niet onder de toegestane snelheid. Wacht ook niet te lang bij een rotonde. Pak uw kans en breng andere niet in een onveilige situatie.

Rijexamen tips(11): Fouten maken mag!

Een fout maken tijdens een rijexamen is geen probleem. Lukt een speciale verrichting niet? Of slaat de motor af? Zorg ten alle tijden voor een veilige situatie. Los de situatie op en rijd rustig verder.

rijexamen tips - rijschool utrecht